Amenajarea unui living modern – top 3 sfaturi esențiale

Nici o imagine

Livingul este camera esențială a oricărui cămin, considerată a fi și cartea de vizita a casei. În living petreci cel mai mult timp cu familia, aici inviți musafirii, aici petreci timp de calitate relaxandu-te și tot aici îți poți stabili biroul, dacă lucrezi de acasă în perioada asta.

Livingul modern trebuie sa fie aerisit și confortabil pentru toți cei care petrec timp în el. Tocmai din acest motiv astăzi îți vom spune care sunt recomandările esențiale și sfaturile ce țin exclusiv de amenajarea lui.

Pașii preliminari amenajarii

Înainte de a începe sa cauti mobilă pentru living și să te decizi asupra finisajelor, fa o schema generala care sa te ajute sa creezi un décor echilibrat. Pentru început stabilește funcțiile pe care trebuie sa le intruneasca livingul. Acesta poate fi spațiu de luat masa, loc de primit musafiri sau birou.

După ce ai stabilit aceste lucruri, poți trece la pasii urmatori.

Aranjarea mobilierului – dacă nu te pricepi la grafica online și nu poți sa folosești un program de configurare a camerei, trasează pe podea locurile în care vrei sa asezi obiectele de mobilier, ca sa iti faci o imagine de ansamblu asupra felului în care va arata la final.

Stabilește dimensiunile mobilierului – dimensiunile mobilierului se stabilesc în funcție de dimensiunile încăperii. Nu încerca sa mobilezi un living mic cu obiecte masive specifice stilului clasic, ci încearcă să-l amenajezi cat mai minimalist.

Stabilește punctul de atracție -  care trebuie sa fie un accent al încăperii. Punctul de atracție poate fi reprezentat de un șemineu sau canapele living alese într-o nuanță vie.

Alegerea luminii potrivite

Alegerea corpurilor de iluminat și a tipului de lumina, rece, caldă sau neutră din living depinde de activitățile care se vor desfășura aici. Astfel, pentru a te relaxa ai nevoie de lumina clada, iar dacă ti-ai amenajat biroul aici ai nevoie de o lumina rece.

Ca sursa de lumina ambientala folosește candelabrele  sau spoturile. Veiozele sunt potrivite pentru a asigura lumina funcțională pentru birou, iar lampadarele pot fi amplasate în colțurile întunecate.

Paleta de culori

Culorile din living sunt foarte importante, dar și greu de ales. Acesta nu trebuie sa fie prea feminine, precum sunt tonurile de roz sau prea masculine, precum tonurile de gri închis. Astfel, culorile pe care le alegi trebuie sa fie ușor de asortat cu mobilierul și  să creeze o atmosfera primitoare și luminoasa.

Dacă nu știi ce culoare sa alegi te poți inspira din felul în care este orientată incaperea. Astfel, dacă livingul tău este orientat spre nord, lumina nu va bate direct în geamuri și astfel ai nevoie de culori calde, precum tonurile de roșu, galben sau oranj.

În cazul în care livingul este orientat spre sud, lumina va intra direct in camera și aici poți pune culori reci, precum albastru sau verde.

Pentru livingurile minimaliste o solutie adecvata este cea în care predomina culori neutre, precum bej, maro, alb sau gri.

Un living modern nu înseamnă un living foarte încărcat cu decoratiuni. Într-un living modern se regesc piese din diferite stiluri, precum o canapea într-o  nuanță veselă, o măsuță de cafea din lemn sau un covor traditional. Modernitate este dată de caracterul său funcțional, de liniile simple și de accentele cromatice și organizatorice.