Super-Ghid în alegerea comodei de televizor: 5 pași simpli, pentru o piesă de mobilier cu adevărat spectaculoasă

Nici o imagine

Pe măsură ce tehnologia televizoarelor evoluează, la fel se întâmplă și în cazul comodelor pentru TV. Trecerea de la modelele vechi, cu tub catodic, greoaie și deloc plăcute ochiului, către modelele slim, de dimensiuni mai mari, dar mult mai subțiri, a însemnat și inovații permanente în ceea ce reprezintă designul de comode TV.

Cel mai adesea, televizorul este plasat în camera de living, urmat de dormitor. Totuși, dacă vrei să aduci un aer de schimbare în locuința ta și te-ai decis să optezi pentru un nou model de comodă TV sunt o mulțime de factori de care ar fi bine să ții cont, dacă vrei ca piesa de mobilier aleasă să se integreze cu restul locuinței.

Iată un superghid în 5 pași pentru alegerea comodei TV perfecte:

Stabilește o listă de nevoi și dorințe  

Pentru asta, ar trebui să te gândești foarte bine care este diagonala televizorului tău, să îți stabilești nivelul de la care îți este confortabil să privești la TV, apoi să iei în calcul și diversele electronice pe care vrei să le amplasezi în jurul televizorului (DVD, consolă de jocuri). 

În alegerea comodei TV dimensiunile televizorului sunt importante pentru că, deși televizoarele cu ecran plat au o bază solidă, pentru distribuția egală a greutății, centrul de greutate se schimbă în momentul în care acesta este lovit. Astfel, este important să alegi o comodă TV special creată pentru televizoarele cu diagonală foarte mare. 

Este recomandat să optezi pentru modelele cu lățime de circa 5-10 centimetri mai mari decât latura de jos a ecranului, pentru a evita ca părțile laterale exterioare să fie plasate prea mult în afara mobilierului.

Când alegi o comodă TV este foarte important să iei în calcul și nivelul de la care privești televizorul, să nu fii nevoit să te ridici sau să te apleci prea mult pentru că, în caz contrar, poziția incomodă îți va da dureri de gât și spate. Altfel spus, comoda pentru TV trebuie să aibă înălțimea care să plaseze televizorul la nivelul ochilor. 

Optează pentru materiale de calitate

Atât în magazinele fizice, cât și online, vei găsi o mulțime de modele de comode TV realizate din lemn, metal, sticlă, MDF sau PAL sau chiar o combinație între acestea (în special metal și sticlă). Spre exemplu, comoda TV din sticlă, în combinație cu metalul, este mai potrivită în cazul dormitorului sau al încăperilor unde nu este trafic intens și nu există animale de companie, care o pot lovi și sparge. De cealaltă parte, o comodă TV modernă este realizată din PAL sau MDF, ce se pretează unei game variate de stiluri arhitecturale, în funcție de culoarea aleasă (cu alb nu dai greș niciodată). 

Design-ul

Comoda TV nu este doar o piesă de mobilier de înaltă utilitate, cât și un element decorativ pentru living sau dormitor, grație faptului că multe modele vin cu rafturi sau sertare pe care poți plasa diverse obiecte decorative sau electronice. Când optezi pentru un anumit design, nu uita să iei în calcul potrivirea cu alte obiecte de mobilier, culoarea pereților și chiar a covorului din încăpere.

Culoarea

În ceea ce privește culoarea, ai mai multe opțiuni, în funcție de stilul arhitectural al încăperii în care urmează să fie plasată. Fie optezi să o faci la comandă, în culorile preferate, fie alegi nuanțe neutre de alb, gri sau bej, care se potrivesc oricărui spațiu, creând impresia de luminozitate. 

Ia în calcul utilitatea spațiilor de depozitare

Nu uita că atunci când optezi pentru o comodă trebuie să ai în vedere multele cabluri care se vor ascund după televizor. În plus, trebuie să existe rafturi pentru a plasa DVD, router, boxe sau diverse jocuri, pe care să le organizezi în mod adecvat.

În concluzie, alegerea finală trebuie să ia în calcul aceste criterii, dacă îți dorești ca modelul de comodă TV ales să fie atât estetic, dar și util.