Amenajarea bucatariei - Idei de design modern si primitor

Nici o imagine


Daca nu stii de unde sa incepi pentru a face amenajare bucataria, cauta niste poze pentru inspiratie si lasa-te dus de val. Pe langa ideile care iti vin noi te ajutam cu cateva sfaturi utile pentru a alege cum sa iti amenajezi bucataria potrivit stilului si decorului tau. 

Amenajarea bucatariei in 5 pasi:

1.Incepe amenajare bucatarie prin a masura incaperea si ai grija de un aspect foarte important, si anume unde vei pozitiona corpurile de bucatarie si care va fi lungimea ideala pentru aceastea. Daca crezi ca nu te descurci cu masuratul, poti chema un arhitect sau un designer care sa iti ofere ajutorul.

Fa amenajare bucatarie usor si simplu, dar mai ales atent. Chiar daca iti fac cu ochiul piesele din mobilier masiv si iti doresti sa ai un aer vintage, asigura-te ca le vei alege cu grija astfel incat sa se potriveasca. Tine cont de faptul ca daca mobila este prea mare sau prea voluminoasa va crea o imagine cu greutate vizuala. Calculati suprafetele pentru a va putea misca eficient atunci cand gatiti. Daca bugetul pentru amenajare bucatariel nu va permite sa achizitionati o mobila noua, atunci puteti incerca sa vopsiti vechile corpuri si sa adaugati alte manere si balamale pentru a crea un efect de nou. Puteti adauga doar cateva corpuri necesare pentru a avea mai mult spatiu sau puteti renunta la dulapurile inutile pentru a crea mai mult spatiu.

2. Incercati sa schimbati aspectul bucatariei dumneavoastra renuntand la lucrurile care nu mai functioneaza. De exemplu puteti arunca chestiile inutile si demodate sau puteti renunta la a tine aparatura la vedere. Acest lucru va modifica cu siguranta aspectul incaperii.

3.Alegerea culorilor este un criteriu foarte important pentru amenajare bucatarie. Incearca sa te limitezi la o paleta restransa si la o schema de culori simpla. Tine cont de modelul de bucatarie pe care ti-l doresti, astfel daca vrei ceva modern poti combina piese de mobilier din lemn si metal cu aspect minimalist, culori inchise precum negru si gri sau cele deschise precum albul sau cremul. Poti alege cateva obiecte, scaune, draperii care sa aduca o pata de culoare atunci cand alegi sa faci amenajare bucatarie. 

Pentru bucatariile traditionale care vor sa urmeze un aspect clasic este recomandat sa se pastreze simplitatea, si se vor alege corpuri de bucatarie din lemn tare sau din placaj. Culorile pot varia in functie de preferinte. Sunt alegeri grele si complexe, insa daca nu esti hotarat pentru ce stil sa optezi, poti achizitiona un mobilier flexibil pentru amenajare bucatarie si poti amesteca si combina piese unice pentru un design unic. 

4.Un alt aspect important pentru amenajare bucatarie o reprezinta corpurile de iluminat si prizele. Pozitionarea unor intrerupatoare si a unor prize in locurile necesare pentru a facilita utilizarea aparaturii. Optati pentru prize cu protectie pentru copii deoarece sunt mai sigure. Adaugati corpuri de iluminat mai interesante, puteti opta si pentru cateva leduri pe care sa le folositi atunci cand nu va doriti o lumina puternica.

5.O alegere inspirata pentru amenajare bucatarie o poate reprezenta o masa de bucatarie extensibila. Este ideala atunci cand ai invitati la cina, cand dai o petrecere sau poate pur si simplu atunci vei avea nevoie de mai mult spatiu pentru a desfasura anumite activitati. Este o metoda practica, insa asigura-te ca iei masurile corecte astfel incat cand masa de bucatarie este extinsa sa mai poti dispune de spatiu. Asigura-te ca alegi un set care sa aiba scaune. Daca doresti sa le pastrezi pe cele vechi ar fi bine sa va asigurati ca elementele se vor amesteca frumos. Astfel vei reusi sa creezi un look nonconformist si modern. Poti alege scaune diferite pe care sa le utilizezi in alte camere atunci cand nu ai nevoie de acestea in bucatarie.

La HobbyMobila.ro gasesti o gama variata de mese bucatarie. Cu siguranta, vei gasi masa de bucatarie perfecta!