Amenajarea unui living mic și îngust
Livingul este acea încăpere dintr-o casă care are o multitudine funcționalități. Pentru unii dintre noi, livingul este un spațiu destinat relaxării și odihnei, în timp ce pentru alții, livingul este camera perfectă în care poți vedea un film, poți lua cina cu prietenii sau locul în care lucrezi.
Din acest motiv este foarte important ca înainte de a începe să-ți decorezi camera să estimezi cam cât timp vei petrece în ea și ce fel de activități vei desfășura.
Din păcate, nu foarte mulți oameni au livinguri mari și impozante, dar astăzi îți vom demonstra că și cele mici, ori înguste pot deveni ideale.
Apartamentele de bloc au dispuse de cele mai multe ori livinguri mici și înguste, dar, din fericire nimic nu este imposibil în designul interior. Tot ce trebuie să faci este să-ți definești stilul și să ții cont de câteva reguli importante.
Amenajarea unui living mic
Atunci când ai de-a face cu spații de dimensiuni reduse, trebuie să oferi o atenție deosebită culorilor pe care ai de gând să le folosești. După cum știi deja, paleta cromatică aleasă corespunzător are puterea de a mari vizual o încăpere mică.
Recomandări utile:
- Culorile deschise, precum alb, crem, lila sau roz pudră au un efect optic de mărire. Din acest motiv, un tavan prea scund trebuie întotdeauna vopsit în alb sau într-o nuanță deschisă.
- Monocromia nuanțelor neutre luminoase este ideală pentru decorurile în stil scandinav, rustic, minimalist sau modern.
- Alege obiecte de mobilier de proporții adecvate spațiului pe care îl ai. Cele mai recomandate sunt canapelele fără brațe și scaune catifea.
Amenajarea unui living îngust
Livingurile înguste sunt și lungi, având o formă dreptunghiulară. Chiar dacă pare complicat, secretul unei amenajări utile stă în felul în care organizezi cele două zone principale care compun spațiul. Zona de socializare trebuie să conțină canapea, fotolii, masa de cafea și televizorul, iar zona de luat masa este formată din masă, scaune și etajere.
În funcție de nevoile pe care le ai, zona de dining poate fi înlocuită cu un spațiu de lucru, în care poți integra un birou, un scaun și un corp de rafturi.
Recomandări utile:
- Poți folosi un colțar în L, o etajeră în trepte sau un covor pentru e separa zonele din living.
- Dacă vrei să amenajezi livingul în stil clasic, încadrează televizorul într-o ramă de tablou ornamentată bogat.
- Pe pereți, montează tablouri sau fotolii înrămate cu poze alb-negru.
Amenajarea unei locuințe este asemănată cu un joc de puzzle. Fiecare cameră are rolul și piesele ei, astfel că există o mulțime de variante în care poți compara culorile, mobilierul, materialele și accesoriile.
Organizează totul cu răbdare și oferă fiecărui element atenția cuvenită!