Cum alegi mobila de dormitor pentru un design clasic?

Nici o imagine

Camera de dormitor trebuie sa fie o oaza de relaxare, care sa ne ajute sa ne gasim linistea, departe de tumultul orasului. Fiind o incapere importanta a locuintei este foarte important sa ne reflecte stilul si personalitatea, astfel incat sa ne regasim de fiecare data cand ii trecem pragul. 

Persoanele care sunt extrem de atente la confort, dar si exigente, in acelasi timp, opteaza pentru mobila clasica, a carei frumusete si rezistenta trec testul timpului. Desi costul este mai ridicat, aceste piese de mobilier sunt lucrate manual, de mestesugari priceputi, astfel incat rezultatul sa fie unul spectaculos.

De ce piese de mobilier de dormitor clasice?

Designul clasic este extrem de atragator, iar frumusetea acestuia este una atemporala. Amenajarea unui astfel de dormitor emana caldura, confort, multa pace si liniste. Fiecare piesa de mobilier clasica este o adevarata opera de arta, capabila sa satisfaca gusturile chiar si celor mai exigenti clienti. 

Cele mai multe dormitoare in stil clasic sunt decorate simplu, cu accent pe functionalitate si eleganta. Un dormitor clasic este si mai bine pus in valoare prin piese elegante, atemporale, care construiesc un sanctuar confortabil si relaxant. Alaturarea mai multor piese de mobilier clasice vor transforma dormitorul intr-un epicentru al stilului de epoca, extravagant si extrem de rafinat.

De ce sa alegi un pat clasic de lux?

Piesa centrala a oricarui dormitor este, fara indoiala, patul, de cele mai multe ori inalt, accesorizat cu tablie tapitata din materiale nobile, precum catifeaua, care completeaza uimitor design-ul intregii camere.

Paturile clasice de lux sunt create din esente nobile de lemn, precum nuc, tec sau trandafir, ce permite vopsirea in nuante calde, dar si decorarea cu sculpturi elaborate si impozante. Mai mult, daca inaltimea camerei de dormitor permite, patul poate fi accesorizat cu un baldachin, ce completeaza armonios tapiteria din bumbac, matase, piele sau catifea.

Alaturarea pieselor de mobilier trebuie sa pastreze proportii echilibrate

Desi vorbim despre un stil clasic, chiar usor vintage, mobila nu trebuie sa fie plictisitoare sau terna. Alegand cu atentie piesele de mobilier vei reusi sa creezi un spatiu calm, dar in acelasi timp foarte interesant, unde sa iti incarci bateriile pentru o noua zi. Un design clasic va fi intotdeauna simetric, unitar si cu proportii echilibrate concretizate printr-un ansamblu de aspecte ce tin in mare parte, de mobilierul ales.

Dupa ce ai ales piesele de mobilier este foarte important sa amenajezi camera cu atentie, pentru a pune in valoare stilul, ca o simetrie vizuala distinsa. In acest sens, patul sau comoda, spre exemplu, trebuie asezate asimetric, iar dulapul de haine ar fi bine sa acopere complet unul din peretii dormitorului.