Feng shui casa: ce este si de ce trebuie sa tii cont?

Nici o imagine


Termenul de Feng shui, care in traducere inseamna vant apa, este un tip de design interior care are drept scop amenajarea unei case in care sa te simti mereu energic, relaxat si linsitit, dar mai ales, care sa creeze un mediul propice pentru munca si evolutie. 

 In China, feng shui este ridicat la rangul de arta si se bazeaza pe modul in care aranjam lucrurile intr-o casa (de la modul in care este amplasata casa, la modul in care punem decoratiuni interioare sau mobila). Acest aranjament are legatura cu influentarea unei energii specifice, adica qi. Marea majoritate a cladilor istorice din China si nu numai, sunt construite si amenajate in functie de aceasta tehnica. Unii dintre noi sunt constienti de faptul ca locul in care stam, afecteaza modul in care decurge viata noastra sau cum ne organizam in functie de evenimentele care ni se petrec. 

Cum functioneaza feng shui-ul? Acesta are rolul de a debloca fluxurile de energie qi, de a stabili locul in care trebuie sa punem piesele de mobilier sau decoratiunile si de a mentine o aura pozitiva. 

In principiu, in design interior, exista doua tipuri de feng shui:

  • Feng shui exterior: care se refera la modul in care va trebui construita casa sau modul in care aceasta este deja amplasata. Acest tip de feng shui este mai greu de controlat, deoarece in cazul in care casa este deja construita si nu respecta principiile feng shui, singura solutie este sa o vinzi. 
  • Feng shui interior: acest tip de feng shui se refera la modul in care alegem culorile, materialele, formele si dimensiunile pieselor de mobila si modul in care le amplasam.  Acesta are drept scop, construirea unei energii pozitive, respectand cateva principii de baza. Mai mult decat atat, este mult mai usor de controlat fata de feng shui-ul exterior. 

Principiile feng shui in ceea ce tine de decorarea locuintei

Daca te gandesti sa-ti amenajezi casa si vrei sa faci acest lucru respectand principiile feng shui, atunci trebuie sa ai in vedere o serie de reguli:

  1. Usa de la intrare trebuie sa se deschisa spre interior, ci nu spre exterior. Mai mult decat atat, pe hol, trebuie sa existe un tablou si anumite decoratiuni interioare. Poti opta pentru tablouri feng shui cu pesti, flori sau fructe. Acest lucru iti va asigura prosperitate pe tot parcursul sederii tale in casa respectiva. 
  2. In ceea ce priveste mobila living moderna, tine cont de faptul ca trebuie sa alegi piese de mobilier simetrice: patrate sau rotunde. Cu atat mai mult, nu uita si de culorile acesteia. Alege culori deschise sau in nuante pamantii, pentru a te uni cu natura si a fi mereu prosper si fericit ca ea. 
  3. In cazul in care, in casa ta, exista anumite portiuni unde nu este lumina deloc, atunci opteaza pentru cateva corpuri de iluminat. Lumina este cea conducatoare de energie, deci nu ar trebui sa lipseasca din niciun colt al casei. 
  4. In zona dormitorului, opteaza pentru decoratiuni perete care sa aduca aminte de elemente din natura. Natura si feng shui-ul sunt in stransa legatura. De aceea, iti sugeram sa alegi decoratiuni cu flori sau frunze, de dimensiuni potrivite. 

HobbyMobila.ro este site-ul tau principal care te va ajuta sa-ti creezi o casa care sa respecte regulile feng shui-ului si sa te faca sa te simti mereu bine in locuinta ta.