Idei pentru o amenajare in stilul Shabby Chic

Nici o imagine

Poate nu recunoasteti stilul Shabby Chic dupa nume, dar sigur l-ati intalnit des in amenajarile interioare. Acesta propune o asociere aparent contradictorie intre un stil uzat, vintage, bazat pe utilitate si stilul elegant, romantic, plin de rafinament.

Shabby Chic s-a vrut inca de la inceput un stil eclectic, care a preluat elemente definitorii din alte tipuri de amenajari interioare. Din stilul vintage a preluat obiectele de mobilier si decoratiunile reconditionate, stilul rustic i-a imprumutat imprimeurile florale si folosirea lemnului nefinisat, iar stilul romantic a dat tonul culorilor calde, pastelate.


Va propunem in continuare sa descoperiti stilul Shabby Chic prin cateva obiecte decorative indispensabile:


Canapele si fotolii

Elementele destinate relaxarii, in stil Shabby Chic, nu se diferentiaza atat de mult prin forma, fiindca urmeaza un stil clasic, in linii simple. In schimb, definitorii sunt imprimeurile materialelor, cu flori de diferite tipuri. Daca alegeti o canepea simpla, puteti echilibra aspectul ei cu o perna decorativa cu desene sau impletituri.Comode

Optiunile de comode sunt dintre cele mai diverse. Numitorul comun e simplitatea, dar importante sunt si detaliile, care fac diferenta: decupajele cu inimi sau stele, sertarele din impletituri, aplicatiile cu fundite sau accesorii din lemn.


Cosuri

Cosurile de depozitare sunt o buna varianta de a organiza lucrurile dintr-o incapere. Fie ca alegi sa ascunzi in ele toate obiectele marunte, reviste sau carti, fie ca le folosesti pentru a aseza paturile moi, trebuie sa ai in vedere si aspectul lor estetic, care poate aduce un plus major camerei.


Suporturi de bijuterii

Suporturile de bijuterii sunt extrem de potrivite pentru o astfel de camera cu accente feminine. Indiferent ca este sub forma de cutie, cu sertare, ori imbraca forma unui suport pe care bijuteriile pot fi asezate, aceste mici obiecte isi gasesc locul si functionalitatea pe orice mobilier. In plus, reprezinta un cadou inspirat in orice context.


Ceasuri

Ceasurile pot da farmec oricarui perete prea gol si oricarui colt care merita ceva mai multa inspiratie. Alege in functie de nevoie intre un ceas mare, in contrast cu culoarea peretelui sau unul mic din metal, vopsit in alb, intr-o forma speciala.


Rame foto

Nimic nu e mai placut decat sa marchezi momentele cheie din viata personala prin fotografii. Pentru asta, ramele foto te vor ajuta sa le transformi in adevarate obiecte de decor. Daca nu te poti decide la o singura fotografie pentru o rama simpla, opteaza pentru o galerie chic in care poti adauga mai multe poze.


Manechini și standere

Stilul Shabby Chic este prin definitie unul puternic feminin, asa ca suporturile pentru haine sub forma manechinilor din lemn sau fier isi gasesc bine locul intr-o astfel de camera. Sunt functionale, extrem de chic si aduc un vibe puternic frantuzesc pe care oricine si l-ar dori.


Mese machiaj

Din acelasi capitol al obiectelor feminine fac parte si mesele dedicate machiajului, la care cu siguranta fetele isi vor petrece mult timp. De obicei, sunt din lemn vopsit in alb sau crem deschis si se gasesc in diferite variante: simple, cu sertare, oglinda, tamburet si alte accesorii.


Oglinzi

O oglinda frumoasa te poate face sa te vezi cu alti ochi, zi de zi. Pentru o privire in ansamblu, oglinda cu picior este cea mai inteleapta alegere. Altfel, o oglinda de perete sau una mica de mobilier pot fi de mare ajutor. Indiferent de alegere, tine cont si de aspect, pentru ca doar asa vei contura si mai bine stilul Shabby Chic al casei tale.

 

Bancute și cuiere pentru hol

Sa nu uitam de hol! Si el merita ce-i mai bun in materie de design. Pentru un look autentic, un cuier in tema, din metal sau lemn, precum si o bancuta comoda, plina de farmec, vor transforma spatiul intr-unul in spirit romantic.