Soluții‌ ‌ingenioase‌ ‌pentru‌ ‌amenajarea‌ ‌unui‌ ‌living‌ ‌ de‌ ‌mici‌ ‌dimensiuni‌

Nici o imagine

Livingul este una dintre cele mai speciale camere dintr-o locuință. Majoritatea oamenilor o folosesc ca spațiu de relaxare, zona de birou, loc de primit musafirii sau loc de servit masa. In aceasta parte a locuintei practic se desfășoară întreaga actiune din casa, iar din acest motiv este si foarte important ca el sa fie amenajat intr-un mod cat mai primitor si confortabil, dar si sa  intruneasca toate facilitățile unui stil de viata modern.

Problema amenajarii livingului se complica atunci cand locuiesti intr-un apartament mic, iar livingul tau nu are mai mult de 18-19 metri pătrați. Ei bine, chiar daca reprezinta o provocare afla ca si spațiile mici pot fi amenajate cu bun gust dacă respecți câteva reguli.

Astfel, astazi ti-am pregatit mai mult informații care te vor ajuta sa obții un spațiu original si plin de farmec

Alege o paleta cromatica neutra

Camera de zi a unui apartament mic îți impune anumite limite, insa acestea trebuie cat mai bine estompate. Unul dintre principalele aspect de care trebuie sa tii cont este cromatica. Pentru o atmosfera cat mai aerisita, intr-un living mic alege culori neutre. Cea mai simpla si de efect soluție este sa vopsesti pereti cu alb, deoarece iti oferă o mare libertate în alegerea decoratiunilor.

Totuși, daca livingul tau beneficiază de multa lumina naturala, poti folosi si nuante indraznete de albastru, verde, gri deschis sau bej, ca sa aduci un plus de originalitate.

Creeaza un living minimalist

Stilul minimalist se potrivește perfect apartamentelor mici. Astfel, daca spațiul tău este restrains renunță la ideea de a crea un décor clasic, rustic sau eclectic, deoarece vei surprinde si o senzatie de aglomerare.

Varianta Nordică si minimalista este foarte ușor de încorporat intr-o locuinta. Culorile sunt neutre, piesele de mobilier simple, decorul minimal si decoratiunile textile călduroase.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face intr-un living de dimensiuni mici este supraaglomerarea, așadar trebuie sa renunți la piesele de mobilier masive, in favoarea celor cu adevărat necesare, precum canapea living, masuta de cafea si biblioteca simpla.

Valorifica spațiul pe verticală

Decorul unui living de dimensiuni reduse, trebuie sa fie gândit in asa fel incat privirea sa fie atrasa in sus, mai ales dacă tavanul este înalt si iti permite acest lucru. Astfel, rafturile suspendate si diferitele tipuri de etajere sunt ideale. Acestea poti fi amplasate intr-un mod creativ, in locul dulapurilor masive.

Totodata, utilizarea unor draperii lungi, din tavan si pana in podea, in culori neutre va accentua si mai mult spatiul pe verticala.