Stare de vacanta in casa ta cu stilul tropical

Nici o imagine

Alegerea stilului tropical pentru amenajarea casei poate parea una indrazneata. Cu toate acestea, se poate dovedi una dintre cele mai inspirate decizii, fiindca starea de vacanta va fi prezenta pe tot parcursul anului in caminul tau.

Important este ca spatiul sa para cat se poate de aerisit si, totodata, relaxat din punct de vedere cromatic. Se merge pe un fundal neutru, in tonuri de alb sau crem, iar accentele se adauga prin tonuri vibrante de verde crud, galben sau portocaliu. Imprimeurile sunt nelipsite, astfel ca un tapet inspirat cu vegetatie luxurianta, flori sau animale exotice va da un cu totul alt aer amenajarii.

Nu uita sa adaugi in casa multe plante naturale cu frunze mari, perne in culori vii si cu modele cu peisaje autentice, accesorii decorative in tema si tablouri care sa te transpuna in starea de vacanta.


1. Masutele de cafea
Imbinarea materialelor naturale, precum lemnul nefinisat, bambusul si impletiturile din paie, este extrem de inspirata pentru orice obiect decorativ. Masutele de cafea din astfel de materiale te vor face sa te simti in mijlocul unei paduri tropicale de fiecare data cand iti bei cafeaua, ori te relaxezi dupa o zi plina.

Daca alegi sa plasezi masa de cafea pe terasa, mergi pe un stil mai lejer, din materiale usoare, precum impletiturile din paie. Astfel, masa va deveni un element de mobilier modular, pe care il poti muta cu usurinta dintr-o parte in alta, asa cum iti doresti.

In schimb, pentru un living sau birou cu accente tropicale, ar trebui sa iei in considerare variantele care aduc un aspect mai exclusivist. Masutele cu figurine sculptate, in forma de papagali, ananas sau zebre ofera un aspect elegant si impunator piesei de mobilier. Acelasi efect il vor avea si mesele cu ornamente din metal, in forma de frunze exotice, mai ales daca acestea sunt vopsite intr-un auriu care dau impresia unui obiect masiv, pretios.




2. Comode cu sertare
In acest stil de amenajare este important ca elementele de mobilier sa nu sufoce spatiul. Ar fi indicat sa fie de dimensiuni relativ mici, sub forma unor comode lejere cu sertare. Cele simple in culori de alb, crem sau maro se vor potrivi la fix, iar daca esti mai indraznet poti alege un set de comode cu un imprimeu tropical, care sa defineasca si mai bine spatiul.

Preferatele stilului tropical sunt obiectele de mobilier din lemn usor, cat mai putin finisat. Lemnul de bambus este unul dintre cele mai reprezentative acestui gen de amenajare, regasit mai ales sub forma unor placi "in straturi". Daca gasiti insa piese din mobilier din bete de bambus alaturate, efectul obtinut va fi cu atat mai spectaculos si autentic.




3. Decoratiuni de perete
Cand vine vorba de decoratiunile pentru pereti, variante sunt nenumarate! Singura conditie este ca inspiratia trebuie sa vina 100% din elementele tipice zonelor tropicale: animale reprezentative, precum papagali colorati, zebre sau flamingo, impletituri cu paie si pene, masti de inspiratie tribala si frunze de toate formele si dimensiunile. Fiecare obiecte in parte trebuie sa spuna o poveste si sa fie inspirat din diversitatea vegetatiei, faunei si culturii. Doar asa, spatiul amenajat va deveni o interpretare fidela a amenajarilor pe care doar le visam.





4. Ghivece de flori
Cat despre flori, in cazul stilului tropical vorbim in special despre plante verzi masive, cu frunze supradimenionate, in stilul celor de palmier. Acestea pot fi asezate atat in ghivece simple, albe, care sa neutralizeze aspectul camerelor, ori unele mai atractive vizual, din impletituri sau ceramica cu modele.

In cazul in care spatiul nu iti permite sa alegi plante voluminoase, o varianta buna sunt cele cunoscute ca plante suculente. Acestea sunt de obicei de dimeniuni mici si dau un aspect tropical prin frunzele lor carnoase, de un verde intens.

 



5. Perne decorative
Pernele transforma orice spatiu anost intr-unul mai vesel si relaxat, iar o amenajare tropicala are mare nevoie de astfel de ajustari! Alege-le pe cele cu imprimeuri puternice! Poate fi un pattern cu frunze sau o frantura din spatiul tropical cu animale in habitatul lor natural.

Pentru a nu incarca prea tare spatiul, limiteaza-te la maxim 4-5 perne pe canapea si nu uita ca cele cu modele complicate trebuie alternate cu unele simple, intr-o singura culoare. Este o regula simpla, dar care va echilibra amenajarea.




6. Tablouri
Tablourile devin adevarate ferestre catre lumea tropicelor. Tocmai de aceea este important sa reprezinte prin desene peisaje, elemente definitorii si oameni de-ai locului.

Nu uita, culorile puternice sunt obligatorii! Doar asa tablourile vor reusi sa isi atinga pe deplin scopul decorativ. Atmosfera tropicala va fi astfel redata prin desenele cu papagali, elefanti si flamingo, pe de-o parte, ori cu palmieri si frunze, pe de alta parte.




7. Statuete
Ce zici de cateva figurine in forma de ananas, plasate prin casa? Dar de un flamingo vesel asezat pe podea? Pentru o amenajare ca la carte, mergi pe statuete indraznete, care sa scoata din banal spatiul tau.


Statuetele se poti plasa cu inspiratie direct pe mobilierul din living, alternand alte tipuri de obiecte decorative, pe biroul tau, pe pervazele geamurilor, pe terasa, ori direct pe podea.




Daca vrei sa cauti si mai multa inspiratie, lasa-te purtat printre sutele de obiecte decorative de pe site-ul Hobby Mobila. Foloseste cautarea pe baza de filtrari pentru a gasi exact ceea ce-ti doresti si nu uita sa-ti pui obiectele preferate in cosul de cumparaturi.