Stilul scandinav în amenajările interioare
Stilul scandinav este caracterizat de confort, funcționalitate, care se îmbină cu natura. Acest stil încearcă să aducă natura în casă întrucât oamenii nu mai au timp să petreacă în natură, în schimb petrec o mare parte din timp în propria casă. Astfel că acest stil cuprinde mobilier fabricat din materiale naturale și culori ce se regăsesc în natură, dar și plante decorative ce îți dau impresia că ești natură și nu în livingul tău.
Acest stil scandinav pune accent pe următoarele:
- lumina naturală, întrucât aceasta creează o atmosferă mai plăcută, dar și viziunea unui spațiu mai mare.
- numărul mic al pieselor de mobilier, pentru a beneficia de un spațiu mai aerisit, iar mobilierul este bine compartimentat pentru a nu simți lipsa spațiilor de depozitare.
- culorile neutre, pentru că acestea nu devin comune sau monotone, punându-se foarte mult accent pe culoarea alb.
- plantele naturale, dar și țesăturile realizate din materiale naturale pentru un plus în casa ta.
Mobilierul specific stilului scandinav
Stilul scandinav folosește un mobilier simplu ce are culori deschise, bine compartimentat ce întrunește două calități pe care ți le dorești cu siguranță pentru casa ta, eficientizarea spațiului și obținerea unei atmosfere primitoare.
Printre piesele de mobilier se numără scaune, canapele living foarte confortabile, sobe din metal, mese din sticlă, ce sunt realizate din materiale rezistente ce rezistă în timp.
Stilul scandinav a fost adaptat de asemenea fiecărei țări după preferințele locuitorilor, vei regăsi în acest articol cum au adaptat câteva țări stilul scandinav pentru a te inspira pentru locuința ta.
Danemarca
În Danemarca se respectă în linii mari caracteristicile stilului scandinav, culorile neutre, prezența luminii naturale, numărul redus de piese de mobilier, materialele din care sunt confecționate fiind naturale, dar și numărul redus de elemente decorative.
Suedia
În comparație cu Danemarca, în Suedia există anumite particularități care fac stilul suedez mai diferit. Aceștia au prezente linii curbe și diferite influențe rustice. Iar culorile simple au fost schimbate într-o paletă cromatică strălucitoare.
Finlanda
Și aici vei găsi prezente culorile strălucitoare, însă într-o măsură mai mică comparativ cu Suedia. Stilul finlandez se apropie însă de cel suedez.