Zona de dining - tips & tricks pentru un decor primitor

Nici o imagine

In urma cu doar cateva decenii, noi, romanii, suntem familiarizati cu termenul de sufragerie, dar astazi, odata cu americanizarea, in vocabularul nostru au patruns si termenii si dining, living sau camera de zi. 

Anii au trecut, amenajarile interioare s-au modernizat continuu, iar traditionalele sufragerii s-au transformat in dining-uri. Desi denumirea s-a modificat, functia a ramas aceeasi - de socializare, relaxare sau spatiu de luat masa in familie. 

Cum se poate delimita zona de dining de cea de living?

In locuintele de dimensiuni generoase, se poate amenaja camera de dining separat de cea de living sau bucatarie. In cazul apartamentelor noi, in care predomina configuratia de open space, zona de dining este amenajata separat de spatiul de canapea, fotolii si televizor. 

Cum poti delimita diningul de alte zone ale locuintei?

Sunt multe metode prin care poti face asta. Iata cele mai importante:

Plaseaza masa de dining sub un covor sofisticat

Covorul delimiteaza cel mai bine spatiul de dining, adauga mai mult farmec incaperii si evidentiaza masa de dining. Un astfel de covor pretios este perfect pentru a pune si mai mult in valoare culoarea modelelor de scaune din catifea alese. Este indicat sa optezi pentru alegi un covor care sa se armonizeze cu paleta cromatica generala a dining-ului si sa fie suficient de mare pentru ca scaunele sa poata fi miscate fara ca marginile acestuia sa incurce in vreun fel. 

Opteaza pentru un corp de rafturi

O alta metoda de a delimita zona de dining de celelalte incaperi este sa folosesti corpuri de rafturi in trepte sau un paravan decorativ. Ideal ar fi sa alegi modelele traforate, care permit luminii sa patrunda si au un efect estetic aparte.

Dining-ul si livingul in stiluri diferite

Pentru a delimita zona de dining si living poti alege stiluri decorative diferite, dar este important sa existe un element de legatura. Daca livingul este minimalist, zona de dining poate avea influente industriale sau rustice. In acest caz elementul de legatura poate fi tesatura: pernele decorative sau cele pentru sezut sa aiba aceeasi nuanta cromatica. 

Masa de dining

Modelul ales trebuie sa fie proportional cu spatiul. Poti alege o masa de dining extensibila (in cazul locuintelor de mici dimensiuni) sau pentru un model mai ingust, care incurajeaza conversatiile si creeaza o atmosfera mai intima.

Scaunele de dining

Acestea trebuie alese in functie de inaltimea mesei si de nivelul de confort pe care il doresti. In ceea ce priveste designul si culorile poti opta pentru combinarea mai multor tipuri de scaune de dining, cata vreme nu sunt unele inalte si altele joase. Daca ai optat pentru scaune de dining din acelasi set le poti aduce la viata cu ajutorul unor pernute de sezut colorate. 

Bufetul de dining

Este optional, dar il poti adauga pentru a delimita si mai bine zona de dining. Este un adaos rafinat, cata vreme este ales in stilul camerei, dar si extrem de util, dat fiind ca poti depozita vesela din portelan, tacamurile si numeroasele fete de masa si accesorii pentru servirea mesei, ca sa-ti fie la indemana cand vin invitatii. 

Daca vrei un dining rafinat, cu accente elegante, poti opta pentru un scaun matlasat Alberta catifea verde. Combinatia de culoare verde, cu picioarele metalice aurii, sunt perfecte in cazul meselor de dining realizate din lemn cu rasina epoxidica.

Daca vrei un dining care aduce aminte de anii 80, cea mai buna optiune este scaunul Hero catifea mov. Culoarea vie, picioarele aurii, spatarul inalt si manerele elegante sunt perfecte pentru zonele de dining de mici dimensiuni, pentru care vrei sa creezi o atmosfera intima.

O ultima recomandare in ceea ce priveste scaunele de dining este scaunul Hero catifea olive, realizat din catifea de inalta calitate, cu picioare aurii si manere late, perfecte pentru un plus de confort al invitatilor.